Water Communication Exchange Program 2015

Water is een van de grootste wereldwijde issues op dit moment. Veel kennisdeling op het gebied van watermanagement gebeurt op het niveau van techniek of bestuur. Waarom niet ook internationaal kennis delen op het gebied van strategische (omgevings-) communicatie in dergelijke projecten?

Hét onderwerp van een studiereis naar de Verenigde Staten was geboren. Locaties?

  1. New York, afgelopen week het toneel van de Sustainable Development Goals van de VN;
  2. Washington, de stad waar de paus die week een speech hield over klimaatverandering en waar de Nederlandse ambassade gevestigd is.

In New York ontmoetten we Erik Mouthaan, (America Correspondent RTL Nieuws), kregen we PR tips van John Paluszek (CEO Business in Society en senior counsel bij PR bureau Ketchum) en Toni Muzi Falconi (PR expert en oprichter Global PR Alliance als onderdeel van de PRSA). We maakten een stadswandeling met de Municipal Art Society New York (MAS, een organisatie als Pakhuis de Zwijger in Amsterdam), hoorden over community engagement van het project Rebuild by Design (RbD) en het community resiliency center UPROSE, we bezochten de Rockefeller Foundation en het 100 Resilient Cities programma, en sloten af met lessen over reputatie door professor Craig Carroll (corporate communicatie and reputatie expert).

In Washington lieten we ons inspireren door het campagneteam van 270strategies, bezochten we het 11th Street Bridge Park project en presenteerden we tot slot onze conclusies en aanbevelingen aan de Nederlandse ambassadeur in de VS Henne Schuwer.

Bekijk ons Engelstalige blog voor verslagen en geleerde lessen.